FAQ

NAJČEŠĆE POSTAVLJANA PITANJA I ODGOVORI

Hoće, jer sve autoimune bolesti imaju isti uzrok. Propusna crijeva.

Ne trebaš ništa specijalno, povrća ima u svakom dućanu. Sve specijalno su ionako luksuzi koji nisu potrebni u početku.

Napravi plan. Neki obroci se mogu prilagoditi da ukućani ni ne skuže, neki se mogu početi kuhati zajedno pa odvojiti u završnom koraku. Nekad je potrebno samo napraviti dodatan prilog.

Hoće, unatoč tome što skidanje kila nije primarni cilj eliminacijske prehrane.

Ovisi, svaki organizam je drugačiji. Nekome je dovoljno mjesec dana eliminacijske faze, nekome treba i do dvije godine.

Iz mog iskustva, budžet za hranu je bio isti i kad sam bila vegetarijanka i kad sam prešla na protokol i sada kada jedem n=1. Stvar je samo u tome na što trošimo novce. Umjesto čokolade ili keksića, ubacit ćemo pola kile ‘posebnog’ brašna u košaricu i doći će na isto na kraju mjeseca.

Uklapanje nutritivno bogate prehrane u život je ključno za uspostavljanje zdravih temelja zdravlja. Protokol ne zahtijeva dodatno suplementiranje niti išta što bi ti se moglo kositi s terapijom.

Odustajanje nema veze s karakterom nego s nizom drugih faktora poput loše pripreme i biokemije, da nabrojim samo dva primjera. Javi se za individualne konzultacije da zajedno detektiramo u čemu je ključan problem.

Popis korisnih knjiga, linkova, blogova, podcasta itd. je u nastajanju. U međuvremenu zaviri u knjigu Autoimuni nutrivor, i potraži popis resursa koje je vrijedno pročitat.