7 IDEJA ZA POKLONE KOJE ĆE OBOŽAVATI SVAKI NUTRIVOR_ 2021 izdanje

Trenutno pregledavate 7 IDEJA ZA POKLONE KOJE ĆE OBOŽAVATI SVAKI NUTRIVOR_ 2021 izdanje

Darivanje je jedan od jezika ljubavi pa sada već tradicionalno sa zakašnjenjem, dijelim kratak, ali pomno biran popis poklona koje će obožavati svaki nutrivor. Prilikom izbora sam se vodila istim principima kao i uvijek- nešto lokalno, od malih proizvođača, poduzetnika, kreativaca i umjetnika čiji rad podržavam i pratim.

Popis ideja za poklone od prošle i pretprošle godine možeš pronaći ovdje i ovdje. I dalje su aktualni i još zanimljiviji nego prije, a posebno me veseli vidjeti da su svi preživjeli zadnje dvije godine.

1. BILJKOLJUPKA

Fitoterapeutica koja se svojim tinkturama i vođenim turama po mitskim mjestima vrlo brzo istaknula iz mase onih koji rade s biljkama. S Martinom sam nedavno imala LIVE na temu biljaka koje mogu biti podrška imunitetu kod osoba s autoimunim bolestima. Posebno je istaknula slatki pelin i imelu čije tinkture možeš pronaći u njenom shopu.

2. SLAVENSKA YOGA- BEREGINJE

Drevno, ali zaboravljeno pa tek nedavno ponovno otkriveno znanje o Bereginjama može biti idealan način da uvedemo više kretanja (i magije) u život. Jednostavni pokreti, disanje i držanje poze može biti prilično izazovno ali i pomoći da se povežemo s vlastitim tijelom i samima sobom. 

3. CUP OF TEA AIP KUHARICA

Ivana je izdala mini kuharicu s receptima za AIP slastice, a Maida ju je obogatila ilustracijama. Idealan poklon za osobu koja blagdane provodi na protokolu. U kuharici se osim recepata za kolače i kekse, nalazi i popis za kupovinu kako bi ti sve potrebne namirnice bile na dohvat ruke. Detalje o kuharici potraži ovdje.

4. INSTITUT ODRŽIVE MODE

Ceremonija je bila zadnja kolekcija ove godine koja se rasprodala u svega par sati, ali još uvijek stigneš kupiti Ivaninu knjigu ‘Tiranija mode’. Njena odjeća nastaje u ciklusima, a svaki komad priča svoju priču. Materijali su iz održivih izvora, bojani prirodnim bojama i biljkama koje su dostupne u okolici njenog ateljea u Podravini.

5. CRASH COURSE 2.0

Konzultacije su ove godine mnogima pomogle da vrate kontrolu nad vlastitim zdravljem i nauče osluškivati poruke koje im tijelo šalje. Dobro zdravlje je temelj svega što želimo ostvariti u životu, a možda je baš ova priča o prehrani, suplementima, pretragama i fitoaromaterapiji ono što će i tebi pomoći da dođeš do toga.

6. SURVIVAL KIT

Set za preživljavanje potreban je svakom nutrivoru jer znamo koliko je boravak u prirodi važan za cjelokupno zdravlje. Ovaj set će ti pomoći da preživiš čak i najizazovnije situacije (i zombie apokalipsu) u kojima se nitko ne želi naći.

7. RADIONICA HARRY POTTER I MENTALNO ZDRAVLJE

Postoji li osoba kojoj nije potrebna terapija nakon svega što smo preživjeli u zadnje dvije godine? Centar Madrugada organizira ciklus od 15 radionica na kojima će se kroz situacije iz Harry Potter serijala obrađivati niz tema vezanih iz mentalno zdravlje.

Ove godine imam i jedan ekstra prijedlog koji zaslužuje SPECIAL MENTION.

Radi se o SHEdonist e-book knjižici Domaći slatki pokloni u kojoj je čak 19 recepata bez glutena, a desetak čisti paleo. Neki od recepata su jako jednostavni pa je Ana čak i mene koja mrzim pripremati slastice inspirirala da zaprljam suđe.

Nadam se da ti je ovaj popis koristan i da će poslužiti kao inspiracija za poklon sebi ili nekome koga voliš.

 

NAPOMENA: ovo nije sponzorski post i autorica nije primila nikakvu naknadu za spomen navedenih proizvoda i usluga.

 

Odgovori